Voorjaardeals! Profiteer van interessante kortingen en voldoende voorraad.

Products

  Alles zien

  Bereken jouw leaseplan

  Meer weten? Start chat

  Schadeherstel

  Professionele boot schade herstel

   

  Van Leeuwen boten is dé expert op het gebied van professionele gelcoat reparaties. Gelcoat is essentieel voor het beschermen van je boot. Na verloop van tijd ontstaan er beschadigingen in je gelcoat zoals krassen, scheuren of dofheid. Daarnaast hebben UV straling en zonlicht ook een negatieve invloed. Er kunnen lelijke plekken in de laag ontstaan. Wij bij van Leeuwen boten repareren deze gelcoat graag voor je. Door onze reparatie behandeling is jouw boot binnen no-time weer klaar om te varen!

   

  Wat is gelcoat?

  Gelcoat is de eerste laag op een boot. Deze is bepalend voor de kleur van je boot en beschermt daarnaast het laminaat tegen weersinvloeden en chemicaliën. Door het aanbrengen van een gelcoat wordt je boot beschermd tegen water en lucht. Daarnaast ziet je boot er met een gelcoat weer stralend uit!

  Voor welke boten is gelcoat nodig?

  Elke polyester boot heeft een gelcoat nodig om zich te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en andere blootstellingen. In Nederland zijn de meeste boten van polyester. Vrijwel alle Nederlandse boten hebben dus een gelcoatlaag.

   

  Wat houdt een gelcoat reparatie in?

  Het komt vast wel eens voor dat je per ongeluk de steiger raakt bij het aanmeren, of dat je boot een andere boot schaaft. Ook de verschillende weersomstandigheden hebben negatieve invloed op de gelcoat. Er kan dan schade, of lelijke plekken, ontstaan. Wij kunnen deze schade nauwkeurig en snel voor je repareren. Dit doen we door de toplaag eerst te polijsten en daarna mooi te maken met behulp van onze gelcoat. Na onze reparatie is je boot weer goed beschermd, zie je niks meer van de schade terug  kun je weer genieten van het vaarseizoen!

   

  Onderhoud gelcoat

  Qua onderhoud raden wij aan om je polyester boot jaarlijks te polijsten om glans te behouden en verkleuring tegen te gaan. Wanneer de boot een lang vaarseizen in het water ligt is de kans groot dat de gelcoat in het najaar niet meer de glans heeft die het had voordat de boot in het water ging. Verkleuring wordt veroorzaakt door zonlicht, water, zout en vervuiling en is vaak meer zichtbaar bij donker gekleurde boten. 

   

  Gelcoat reparatie kosten

  De kosten van de gelcoat reparatie zijn afhankelijk van de oppervlakte en moeilijkheid van de reparatie. Gelcoat reparatie is maatwerk en vereist per boot een specialistische behandeling.

  Met het assortiment van yachttec kan de toplaag gelcoat worden beschermd en gepolijst worden. Bekijk Het assortiment en stappenplan van yachttec poetsmiddelen om jouw boot weer showroom nieuw te maken. We geven graag het juiste advies om jouw boot weer in nieuwstaat te brengen! 

   

  Haal- & brengservice

  Heeft u zelf geen trailer of gewoon geen tijd om u boot te brengen? Wij halen en brengen uw boot door heel Nederland. Uiteraard wanneer u dat wilt (in overleg). Wij berekenen een start tarief van € 35 euro en Kosten per gereden km: € 1,40 Bijvoorbeeld: Uw boot ligt op 15 km rijden van ons bedrijf. De boot halen 30 km, de boot brengen 30 km = 60 km x € 1,40 = € 84,-.

   

  Prijslijst van de winterstalling en antifouling

  Stallingstarief

  € 50.- per m2

  Antifouling eerste behandeling Inclusief schuren, 2 x hechtprimer, 3 x harde antifouling

  € 185,- per strekkende meter

  Antifouling verversen 1 laags

  € 95,- per strekkende meter

  Antifouling verversen 2 laags

  € 135,- per strekkende meter

  Schoonmaken binnenzijde boot

  Stelpost, uurtarief

  Schoonmaken Buitenzijde boot

  Stelpost, uurtarief

  Polijsten boot

  Stelpost, uurtarief

  UV-wax behandeling

  Stelpost, uurtarief

  Transport service

  Starttarief € 35.- + € 1.40 per km

   

  Onderhoud tijdens winterstalling of gelcoat reparatie

  Omdat je boot tijdens de winterstalling of voor antifouling op het droge ligt, kun je gemakkelijk onderhoud of accessoires opbouwen (laten) uitvoeren aan uw boot. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Motor onderhoud
  • Antifouling aanbrengen
  • Accessoires opbouwen

   

  Eventuele (onderhoud) werkzaamheden kunnen bij het aanleveren van de boot worden vastgelegd. Alleen werkzaamheden ingevuld op het formulier worden uitgevoerd. Ons werkplaatstarief is €75,- per uur. De opslagloods is niet toegankelijk om te klussen aan uw boot. De winterperiode is een mooie tijd om aanpassingen en upgrades aan uw boot te laten doen. Een mooie radio, teakvloer, usb en 12 volt plug of een bimini top voor de hete zomers? Alles is mogelijk, wij kunnen vrijwel elk artikel leveren en opbouwen op uw droom boot.

   

  Advies

  Heb je vragen over onderhoud? Of wil je advies over het verlengen van de levensduur? Onze experts staan voor je klaar. Je kunt bij ons terecht voor alle vragen omtrent boten. Wij helpen je graag. Neem gerust contact op.

  Leaseplan samenstellen