Voorjaardeals! Profiteer van interessante kortingen en voldoende voorraad.

Products

  Alles zien

  Bereken jouw leaseplan

  Meer weten? Start chat

  Elektrisch varen

  Bij Van Leeuwen Boten hebben wij ook veel opties voor elektrisch varen. Elektrisch varen wordt steeds populairder en daarom zijn we trots op ons assortiment elektrische boten en sloepen. Elektrisch varen biedt veel voordelen, zoals milieuvriendelijkheid, geluidsarm varen en een laag brandstofverbruik. Hieronder zullen we deze voordelen verder toelichten en ook waar u op kan letten bij het aanschaffen van een elektrische boot, elektrische sloep of elektrische bootmotor!

  Filter

  De voordelen van elektrisch varen

  Elektrisch varen heeft vele voordelen:

   

  • Milieuvriendelijk: Bij het varen met een traditionele verbrandingsmotor worden schadelijke stoffen uitgestoten, wat niet alleen slecht is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Bij elektrisch varen is er geen sprake van schadelijke uitstoot en is het dus een stuk schoner.
  • Stilte: Een groot voordeel van een elektrische boot is dat de motoren fluisterstil zijn. Hierdoor kunt u genieten van de rust op het water in uw boot.
  • Lagere onderhoudskosten: De onderhoudskosten van elektrische motoren zijn lager. Dit komt omdat er minder bewegende onderdelen in de motor zitten, dan bij traditionele verbrandingsmotoren.
  • Efficiënter: Elektrische boten zijn veelal energie-efficiënter. Hierdoor is het verbruik is een stuk lager dan bij traditionele boten, waardoor het uiteindelijk goedkoper is in gebruik.

   

  Waar op letten bij de aanschaf?

  Bij het aanschaffen van een elektrische boot of elektrische sloep zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten. Het is belangrijk om te kijken naar de actieradius. Afhankelijk van uw vaargebied en de vaarplannen die u heeft kan de accucapaciteit een grote rol spelen. Verder speelt de oplaadtijd van de accu ook een rol bij het elektrisch varen. Hoe snel de accu opgeladen kan worden, kan invloed hebben op uw vaartijd. Daarnaast moet er gekeken worden naar het maximale laadvermogen. Ook de grootte van de boot en de gewenste snelheid zijn belangrijke factoren bij het maken van een keuze.

   

  Ons assortiment van elektrische boten

  Bij Van Leeuwen Boten hebben we een ruim assortiment aan elektrische boten en sloepen. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor een prachtige nieuwe aanschaf. Verder hebben we elektrische bootmotoren van het merk Torqeedo, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

   

  Waarom Van Leeuwen boten?

  Van Leeuwen Boten is de ideale partner voor iedereen die op zoek is naar een elektrische boot. We bieden niet alleen een ruim assortiment boten aan, maar ook een totaalservice. Van deskundig advies tot een goede klantenservice bij onderhoud: wij kunnen u helemaal ontzorgen zodat u snel en optimaal kunt genieten van uw nieuwe boot. Persoonlijke totaalservice staat bij ons hoog in het vaandel en we streven er altijd naar om onze klanten optimaal te bedienen. Bovendien hebben we al jarenlange ervaring in de botenbranche en zijn we gespecialiseerd in elektrisch varen. Bij ons ben je dus verzekerd van de beste service en kwaliteit!

   

  Kom langs in onze showroom!

  Kortom, elektrisch varen biedt veel voordelen en is de toekomst van het varen. Bij Van Leeuwen Boten hebben we een ruim assortiment aan elektrische boten en sloepen, evenals elektrische bootmotoren van topkwaliteit. We zijn ervan overtuigd dat we voor elke klant de perfecte elektrische boot kunnen vinden die voldoet aan hun wensen en behoeften. Kom dus vooral langs in onze showroom, wij ontvangen u graag en zullen u begeleiden bij uw keuze. Neem bij vragen contact met ons op!

   

   

  Veel gestelde vragen over elektrisch varen

  U zult vast een aantal vragen hebben over elektrisch varen. Dit begrijpen wij maar al te goed. Ons deskundige team staat voor u klaar in onze showroom, wij nemen de tijd voor u en beantwoorden al uw vragen. Wilt u liever contact via de telefoon, chat of mail? Dat kan natuurlijk ook. Verder hebben wij een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

  1. Hoeveel kost het om elektrisch te varen?

  Elektrisch varen wordt over het algemeen beschouwd als kostenefficiënter in vergelijking met varen op brandstof. De kosten om een elektrische boot op te laden zijn vaak veel lager dan het vullen van een brandstoftank. Bij Van Leeuwen Boten hebben we berekend dat de kosten om elektrisch te varen slechts een fractie zijn van de kosten van traditionele brandstof. Dit kan echter variëren afhankelijk van de elektriciteitsprijzen in uw regio en de capaciteit van de accu. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat onderhoudskosten vaak lager zijn voor elektrische boten, wat op de lange termijn verdere besparingen oplevert.

  2. Hoe lang kan ik elektrisch varen?

  De duur van elektrisch varen hangt af van de capaciteit van de accu van de boot en het vermogen van de motor. Bij Van Leeuwen Boten hebben we een verscheidenheid aan elektrische motorboten. Sommige modellen kunnen enkele uren varen op een enkele lading, terwijl andere ontworpen zijn voor langere tochten en de hele dag kunnen varen zonder opnieuw op te laden. Het is belangrijk om de specificaties en het gebruik van de boot in overweging te nemen bij uw keuze.

  3. Is het verstandig om een boot te verzekeren?

  Absoluut. Net zoals bij traditionele boten is het een goed idee om uw elektrische boot te verzekeren. Omdat elektrische boten specifieke technologieën en componenten hebben, zoals geavanceerde accu's, is het essentieel om een verzekeringspolis te hebben die deze specifieke aspecten dekt. Bij Van Leeuwen Boten adviseren we u graag over de juiste verzekering voor uw elektrische vaartuig.

  4. Hoeveel onderhoud hebben elektrische vaartuigen nodig?

  Elektrische vaartuigen hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan traditionele vaartuigen met verbrandingsmotoren. Ze hebben geen olie, brandstoffilters of bougies die regelmatig vervangen moeten worden. Echter, de accu en de elektrische systemen vereisen regelmatige controles en onderhoud. Bij Van Leeuwen Boten hebben we een team van specialisten die vertrouwd zijn met elektrische botentechnologie en die u kunnen adviseren over het beste onderhoudsschema voor uw boot.

  5. Is een vaarbewijs noodzakelijk?

  Als uw elektrische vaartuig de lengte van 15 meter lengte overschrijdt of sneller kan varen dan 20 km/u, dan is in Nederland een vaarbewijs verplicht. Bij Van Leeuwen Boten kunnen we u alles vertellen over de eisen voor elk model elektrische boot en adviseren over eventuele vaarbewijsvereisten.

  6. Welke boottrailer is geschikt?

  Het type boottrailer dat u nodig heeft voor een elektrische vaartuig hangt, net als bij andere boten, af van het formaat en het type boot. Omdat elektrische vaartuigen vaak lichter zijn dan traditionele vaartuigen, kunt u mogelijk volstaan met een lichtere trailer. Bij Van Leeuwen Boten hebben we diverse trailers beschikbaar en adviseren we u graag over de meest geschikte optie voor uw elektrische vaartuig.

  7. Zijn er verborgen kosten verbonden aan elektrisch varen?

  Elektrisch varen kan in veel opzichten voordeliger zijn dan varen met een conventionele motor. U bespaart op brandstofkosten, en de onderhoudskosten zijn vaak lager. Wel zijn er initiële kosten voor de aankoop en installatie van accu's en mogelijk een laadstation thuis. Er kunnen ook kosten zijn voor het opladen, afhankelijk van waar en hoe u de boot oplaadt. Bij Van Leeuwen Boten zijn we er trots op dat we transparant zijn naar onze klanten. We zullen u altijd volledig informeren over de kosten van elektrisch varen en de voordelen die het met zich meebrengt.