Voorjaardeals! Profiteer van interessante kortingen en voldoende voorraad.

Products

  Alles zien

  Inboard motoren

  Bent u op zoek naar de perfecte aandrijving voor uw boot? Overweeg dan een inboard motor. Het is een motor die niet alleen indrukwekkende prestaties levert, maar ook naadloos in het ontwerp van uw boot opgaat. Lees snel verder!

  Filter

  Wat is een inboard motor?

  In tegenstelling tot buitenboordmotoren, die aan de achtersteven van een boot hangen, wordt een inboard motor binnen de romp van de boot geïnstalleerd. Hierdoor blijft enkel de aandrijfschroef zichtbaar onder water. De motor zelf is centraal en laag in de boot geplaatst, wat zorgt voor een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en dus meer stabiliteit. Doordat de motor beschermd is binnen de structuur van de boot, is hij beter afgeschermd tegen de elementen, wat kan resulteren in minder slijtage op lange termijn. Dit type motor is vooral populair voor grotere boten en jachten.

   

   

   

  Waarom kiezen voor een inboard motor?

  De keuze voor een inboard motor brengt vele voordelen met zich mee:

   

  • Kracht: Of u nu een liefhebber bent van waterskiën, wakeboarden of gewoonweg wilt genieten van een snelle vaart op het water, inboard motoren leveren de kracht en snelheid die u zoekt.

   

  • Efficiëntie: Dankzij hun positie binnen de romp verbeteren inboard motoren de aerodynamica van de boot. Dit leidt niet alleen tot betere vaarprestaties, maar draagt ook bij aan een grotere brandstofefficiëntie.

   

  • Betrouwbaarheid en onderhoud: Inboard motoren zijn zowel betrouwbaar als relatief eenvoudig te onderhouden. Hun beschermde plaatsing binnen de boot vermindert het risico op schade door externe elementen, wat bijdraagt aan hun levensduur.

   

  • Gewichtsverdeling: De centrale plaatsing in de boot zorgt voor een evenwichtige gewichtsverdeling, wat de stabiliteit en vaarervaring ten goede komt.

   

   

   

  Welke soorten inboard motoren zijn er?

  Kijkend naar inboard motoren zijn er talloze variaties en specificaties. Toch zijn ze op te delen in twee dominante hoofdsoorten: elektrische inboard motoren en diesel inboard motoren

   

  • Diesel inboard motoren: Dieselmotoren staan altijd al bekend om hun lange levensduur en robuuste constructie, waardoor ze vaak jaren meegaan met regelmatig onderhoud. Daarnaast bieden ze een hoog koppel, wat resulteert in krachtige prestaties, vooral bij lage toeren. Ze zijn betrouwbaarder voor langere tochten en zijn vaak te vinden in grotere vaartuigen en jachten.

   

  • Elektrische inboard motoren: Duurzaamheid en stilte zijn de grootste troeven van elektrische inboard motoren. Ze zijn ideaal voor kleinere boten die korte afstanden varen, en ze zijn bijzonder populair op plaatsen waar lawaai of emissies een punt van zorg zijn. Met minder bewegende delen en geen behoefte aan olieverversingen of brandstoffilters, zijn de onderhoudskosten vaak lager dan bij traditionele (diesel)motoren.

   

   

   

  Inboard motor voor uw boot kopen?

  Een inboard motor is geweldige keuze voor booteigenaren die op zoek zijn naar kracht, efficiëntie en esthetiek in hun vaartuig. Of u nu de stille elegantie van een elektrische motor waardeert of de robuuste kracht van een dieselmotor wenst, in ons assortiment vindt u het perfecte inboard motor voor uw boot. Neem vandaag nog contact met ons op of bekijk ons assortiment online. Uw nieuwe topkwaliteit inboard motor wacht op u!