Voorjaardeals! Profiteer van interessante kortingen en voldoende voorraad.

Products

  Alles zien

  Kantel trailer kopen?

  De kanteltrailer wint aan populariteit, en dat is niet zonder reden. Maar waarom is dit type trailer zo geliefd en wat maakt het anders dan andere trailers? We nemen u graag mee in de voordelen en kenmerken van kanteltrailers, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken bij het kopen van de perfecte trailer voor uw boot!

  Filter

  Wat zijn de voordelen van een kanteltrailer?

  Een kantel trailer is meer dan zomaar een trailer voor uw boot. Het unieke ontwerp maakt het mogelijk om uw boot zonder problemen zowel te water te laten als uit het water te halen waar dat normaliter lastig is, zoals op plekken zonder helling. Dankzij het speciale kantelmechanisme van de trailer kan hij zich eenvoudig aanpassen de hoek van de helling. Hierdoor wordt het te water laten van uw boot een fluitje van een cent!

   

  Hoe laat ik een boot te water met een kanteltrailer?

  Het te water laten van uw boot met een kanteltrailer is een gestroomlijnd proces dat zowel eenvoudig als efficiënt is. Als u de volgende stappen volgt, kunt u ervoor zorgen dat uw boot veilig en snel te water gaat:

   

  • Voorbereiding op droge grond: Begin met het controleren van uw boot en zorg ervoor dat alle losse items veilig zijn opgeborgen. Zorg er ook voor dat de aftapplug op zijn plaats zit om te voorkomen dat water de boot binnendringt. Koppel alle elektrische verbindingen tussen uw voertuig en de trailer los.
  • Positie aan de helling: Rijd voorzichtig naar de helling tot de wielen van de trailer net aan het wateroppervlak zijn. De exacte diepte kan variëren afhankelijk van uw boot en trailer, dus het is goed om dit eerst op een rustige dag te oefenen.
  • Gebruik van het kantelmechanisme: Activeer het kantelmechanisme van de trailer. Hierdoor kan de trailer zich aanpassen aan de hoek van de helling, wat het te water laten van uw boot aanzienlijk vergemakkelijkt.
  • Laat de boot zakken: Ontgrendel de lier en laat uw boot voorzichtig te water. Houd hierbij altijd controle over de lier om te voorkomen dat de boot te snel te water gaat.
  • Aankoppelen en varen: Zodra de boot volledig te water is, kunt u de motor starten. Zorg ervoor dat u voldoende afstand houdt tussen de boot en de trailer. Zodra u een veilige afstand heeft, kunt u wegvaren.

   

  Voor welke boten zijn kanteltrailers geschikt?

  Dankzij hun specifieke ontwerp zorgen kanteltrailers voor een soepele te water lating van diverse boten. Bij het selecteren van een kanteltrailer is het cruciaal om rekening te houden met het gewicht en de afmetingen van uw boot. Neem bijvoorbeeld onze Marlin 750kg trailer: deze heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 750 kg en is geschikt voor boten tot wel 5,5 meter lang. Bij ons heeft u keuze uit een gevarieerd aanbod aan kanteltrailers die aansluiten op diverse gewichten en afmetingen. De exacte specificaties, waaronder gewichten en formaten, staan duidelijk aangegeven per trailer.

   

  Waarom kiezen voor Van Leeuwen Boten?

  Bij Van Leeuwen Boten begrijpen we de unieke behoeften van elke booteigenaar. Onze jarenlange ervaring in de branche stelt ons in staat om u niet alleen de beste producten aan te bieden, maar ook om deskundig advies te geven. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen bij vragen of behoefte aan advies!

   

  Koop uw kanteltrailer bij Van Leeuwen boten!

  Bent u klaar voor een soepelere, snellere en veiligere manier om uw boot te vervoeren? Verken dan vandaag nog ons assortiment kantel trailers en ontdek zelf de voordelen. Ook voor sloep trailers en rubberboot trailers kunt u bij ons terecht. Bij Van Leeuwen Boten vindt u gegarandeerd de perfecte trailer voor uw boot!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies