Voorjaardeals! Profiteer van interessante kortingen en voldoende voorraad.

Products

  Alles zien

  Zo maakt u uw boot winterklaar!

  Zo maakt u uw boot winterklaar!

  Het naderende winterseizoen brengt niet alleen gezelligheid, maar ook de noodzaak om uw boot winterklaar te maken. Bij Van Leeuwen Boten begrijpen we hoe belangrijk het is om uw boot in optimale conditie te houden, en daarom delen we graag onze expertise en persoonlijke tips om uw boot winterklaar te maken en de winterstalling zonder zorgen te doorstaan!

   

  Waarom het winterklaar maken van uw boot zo belangrijk is

  Winterse omstandigheden brengen specifieke uitdagingen met zich mee, zoals bevriezing, corrosie en aangroei van algen. Door tijdig aandacht te besteden aan het winterklaar maken, beschermt u niet alleen uw boot tegen deze risico's, maar zorgt u er ook voor dat u in het voorjaar snel en zonder onaangename verrassingen weer het water op kunt. Een goed winterklaar gemaakte boot is niet alleen een investering in behoud, maar ook in zorgeloos vaarplezier op de lange termijn.

   

  Exterieur boot winterklaar maken

  Begin met het beschermen van het exterieur van uw boot. Een van de belangrijkste stappen is het toepassen van een antifouling behandeling op het onderwaterschip. Deze behandeling voorkomt de aangroei van algen en mosselen, wat niet alleen het uiterlijk van uw boot behoudt, maar ook de prestaties en snelheid. Daarnaast is een grondige reiniging en conservering van het dek essentieel. Hiermee behoudt het dek zijn glans en blijft het beschermd tegen winterse weersinvloeden. Bij Van Leeuwen Boten kunt u terecht voor het aanbrengen van antifouling op uw boot.

   

  Interieur boot winterklaar maken

  Bij het winterklaar maken van het interieur van uw boot is het essentieel om meerdere stappen te volgen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

   

  • Watertank leegmaken: Voorkom bevriezing door de watertank volledig leeg te maken. Leeg ook de leidingen om schade door uitzettend ijs te voorkomen.
  • Verwijderen van waardevolle spullen: Neem de tijd om waardevolle spullen uit het interieur van uw boot te verwijderen. Dit voorkomt niet alleen schade, maar maakt ook een grondige schoonmaak eenvoudiger.
  • Grondige schoonmaak: Maak het interieur grondig schoon, inclusief alle oppervlakken en opbergvakken. Een schone boot zorgt voor een frisse start in het voorjaar en voorkomt onaangename verrassingen.

   

  Het perfecte moment voor motoronderhoud

  Een goed onderhouden motor is de sleutel tot probleemloos vaarplezier. En de winter is het perfecte moment hiervoor! Een grondige inspectie en servicebeurt van de motor zorgen niet alleen voor een soepele start bij het ontwaken van uw boot in het voorjaar, maar verlengen ook de levensduur van uw motor. Denk aan het vervangen van olie en filters, het controleren van de koelvloeistof en het smeren van bewegende delen. Onze ervaren technici staan klaar om uw motor te vertroetelen, zodat u volgend seizoen kunt genieten van betrouwbare prestaties.

   

  Winterstalling bij Van Leeuwen Boten

  Bij het winterklaar maken hoort ook het kiezen van de juiste winterstalling. Onze overdekte winterstalling biedt optimale bescherming tegen vorst, vocht en andere winterse invloeden. Of het nu gaat om een kostbare sloep, een elegante zeilboot of een krachtige motorboot, onze overdekte winterstalling zorgt ervoor dat uw vaartuig in topconditie blijft gedurende de koude maanden. Eventueel kunnen we uw boot ook ophalen en terugbrengen, dus het maakt niet uit waar in Nederland uw boot ligt. Vertrouw op Van Leeuwen Boten om de beste zorg voor uw boot te bieden, zelfs wanneer deze niet op het water is!

   

  Maak uw boot winterklaar met Van Leeuwen Boten!

  In plaats van uw boot aan het lot over te laten tijdens de winter, bereidt u deze voor op een welverdiende rustperiode. Met de juiste aandacht en de professionele ondersteuning van Van Leeuwen Boten kunt u uitkijken naar een zorgeloos vaarseizoen in het komende jaar. Heeft u vragen over het winterklaar maken van uw boot of bent u op zoek naar geschikte winterstalling? Neem contact met ons op voor deskundig advies op maat!