Voorjaardeals! Profiteer van interessante kortingen en voldoende voorraad.

Products

  Alles zien

  Bereken jouw leaseplan

  Meer weten? Start chat

  Antifouling aanbrengen

  Antifouling

   

  Het onderhouden van je boot is erg belangrijk. Antifouling is daar een essentieel onderdeel van. Wanneer je polyester boot lang in het water ligt, moet er een antifouling laag over de boot aangebracht worden. Deze antifouling bestaat uit een aantal lagen die het onderwaterschip beschermen tegen aangroei en osmose. Van Leeuwen boten is een specialist in het aanbrengen van antifouling. Zo blijft je boot langer mooi en heb je er langer plezier van. Ontdek wat van Leeuwen boten voor jou kan betekenen om je droomboot in topstaat te houden.

   

  Wat is antifouling?

  Antifouling is speciale verf die wordt aangebracht op het onderwaterschip van je boot. Hierdoor kunnen (micro)organismen, algen en mosselen niet hechten aan het onderwaterschip. Als dit wel gebeurt, heeft dit vervelende gevolgen voor je vaarplezier. Je boot verliest snelheid, verbruikt meer brandstof en zal op den duur waardeverlies hebben. Gelukkig kan van Leeuwen boten je helpen om dit tegen te gaan met de antifouling service!

   

  Is voor mijn boot antifouling nodig of niet?

  De staat van het onderwaterschip is erg belangrijk voor de waarde en levensduur van je boot. Antifouling is daarin een belangrijk onderdeel. Voor de meeste nieuwe boten, die niet standaard van antifouling zijn voorzien, adviseren wij om binnen een jaar de eerste behandeling te geven.

   

  Hoe vaak antifouling aanbrengen?

  Het is belangrijk om de antifouling van je boot te onderhouden. De onderlagen van de antifouling gaan een paar jaar mee, maar door het varen slijten de toplagen. De toplagen kunnen 2 tot 3 vaarseizoenen mee. Na een paar jaar kan het zijn dat je de harde onderlagen ook moet vernieuwen. Voor het laten aanbrengen van lagen antifouling kun je terecht bij onze experts.

   

  Voor de meeste nieuwe boten adviseren we om deze binnen een jaar de eerste behandeling te laten geven. De winterstallingsperiode is daar bij uitstek geschikt voor. Het aanbrengen van de antifouling bestaat uit een behandeling van diverse lagen en producten. Wij behandelen jouw boot zorgvuldig en werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Antifouling betreft onderhoud welke de levensduur van je boot verlengd en problemen aan het onderwaterschip zal voorkomen. 

   

  Prijslijst van de winterstalling en antifouling

  Stallingstarief

  € 50.- per m2

  Antifouling eerste behandeling Inclusief schuren, 2 x hechtprimer, 3 x harde antifouling

  € 185,- per strekkende meter

  Antifouling verversen 1 laags

  € 95,- per strekkende meter

  Antifouling verversen 2 laags

  € 135,- per strekkende meter

  Schoonmaken binnenzijde boot

  Stelpost, uurtarief

  Schoonmaken Buitenzijde boot

  Stelpost, uurtarief

  Polijsten boot

  Stelpost, uurtarief

  UV-wax behandeling

  Stelpost, uurtarief

  Transport service

  Starttarief € 35.- + € 1.40 per km

   

  Haal- & brengservice

  Heeft u zelf geen trailer of gewoon geen tijd om u boot te brengen? Wij halen en brengen uw boot door heel Nederland. Uiteraard wanneer u dat wilt (in overleg). Wij berekenen een start tarief van € 35 euro en Kosten per gereden km: € 1,40 Bijvoorbeeld: Uw boot ligt op 15 km rijden van ons bedrijf. De boot halen 30 km, de boot brengen 30 km = 60 km x € 1,40 = € 84,-.

   

  Onderhoud tijdens winterstalling of antifouling

  Omdat je boot tijdens de winterstalling of voor antifouling op het droge ligt, kun je gemakkelijk onderhoud of accessoires opbouwen (laten) uitvoeren aan uw boot. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Motoronderhoud
  • Antifouling aanbrengen
  • Accessoires opbouwen

   

  Eventuele (onderhoud) werkzaamheden kunnen bij het aanleveren van de boot worden vastgelegd. Alleen werkzaamheden ingevuld op het formulier worden uitgevoerd. Ons werkplaatstarief is €75,- per uur. De opslagloods is niet toegankelijk om te klussen aan uw boot. De winterperiode is een mooie tijd om aanpassingen en upgrades aan uw boot te laten doen. Een mooie radio, teakvloer, usb en 12 volt plug of een bimini top voor de hete zomers? Alles is mogelijk, wij kunnen vrijwel elk artikel leveren en opbouwen op uw droom boot.

   

  Advies

  Heb je vragen over onderhoud? Of wil je advies over het verlengen van de levensduur? Onze experts staan voor je klaar. Je kunt bij ons terecht voor alle vragen omtrent boten. Wij helpen je graag. Neem gerust contact op.

  Leaseplan samenstellen